adidas eqt adv sock preview adidas eqt support adv sock first look adidas eqt support adv sock first look adidas eqt support adv sock adidas eqt support adv sock adidas eqt support adv sock adidas eqt support adv sock colorways adidas eqt support 93 17 still breeze glitch camo adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze first look adidas eqt support 93 17 glitch camo still breeze adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze adidas eqt adidas eqt support adv adidas eqt support adv core black adidas originals adidas eqt tactile green pack adidas eqt tactile green pack adidas eqt light green pack womens adidas eqt support 9317

…despre înființarea Comisiei Tehnice a FRBaschet și Draftul Juniorilor

Una dintre deciziile Adunării Generale a FRBaschet a fost, citez de pe site-ul forului: ”Infiintarea Comisiei Tehnice FRB – va fi formata din antrenori cu o bogata experienta si va propune cluburilor un draft de juniori”

Ne puteți explica, in cazul in care stiti ce reprezinta acest draft si in ce masura este benefic dezvoltării baschetului românesc?

Înființarea acestei Comisii tehnice este una benefică, precum și ideea Academiei de baschet pentru antrenori, în special pentru cei tineri. Nu am cunoștință asupra acestui draft, însă cu siguranță sunt unele întrebări ce trebuie puse:

Important este CINE și CARE va fi procentul de antrenori în cadrul comisiei … Majoritar antrenori de la cluburile de JUNIORI … sau majoritar antrenori de la cluburile de SENIORI … ? Cine va fi președintele … ? Din câți este este formată, și dacă ea va fi funcțională, având în vedere și activitatea acestora competițională … sau este vorba de antrenori ce au ieșit din circuitul competițional și au timp în a lucra în astfel de comisie …?
REPET … este foarte bună inițiativa aceasta. Consider că este un pas înainte, ci nu unul înapoi. EU sunt o persoană pozitivă, și așa cum am mai spus caut să văd lucrurile pozitiv …

UN eventual DRAFT al juniorilor între categorii (U14, U16, U18) este foarte bun, fiindcă practic te OBLIGĂ să arăți (nu mai zic să demonstrezi) VALORILE INDIVIDUALE ale vârstelor respective indiferent că aceștia sunt într-o echipă slab cotată valoric și nu au șansele unui turneu final, plus creșterea valorică de la an la an.

Aici se va descoperi și LIPSA sportivilor care să aibă o CERTĂ valoare pentru a accede în Div. A (mai nou LIGA NAȚIONALĂ) și a juca în compania unor sportivi români ca Burlacu, Stănescu, Căpușan, Fometescu, Popescu, Drăgușin (ș.a. la masculin), Diaconu, Brosovszky, Stoenescu, Cutaș (ș.a. la feminin) sau a unor sportivi străini ca Dykes, Krstanovic, Cepulis, Santana, Cuic (ș.a. la masculin), Coker, Milovanovic, Parker, Whittington (ș.a. la feminin),  în cazul unui eventual draft între U18 – U22 și U22 – Liga Națională.

Pentru că de fapt acest DRAFT este acea TRANSPARENȚĂ valorică individuală de NECONTESTAT în ceea ce privește trecerea de la un club la altul, precum și convocarea acestora în cadrul loturilor naționale. Fiindcă îmi este greu să cred că ASESOFT, CLUJ, TIMIȘOARA, respectiv, TÂRGOVIȘTE, ARAD, SATU-MARE, vor accepta sportivi tineri români, fără ca aceștia să nu aibă o valoare cel puțin de lot național în anii ce vor urma, DUPĂ implementarea acestui DRAFT. Fiindcă este foarte important să nu ne mai ascundem după deget și să acceptăm că NU EXISTĂ la această oră conform rezultatelor obținute pe plan extern și intern, sportivi ce pot înlocui la toate cele 16 echipe (96 jucători) pe cei enumerați mai sus, ca sportivi români …

Ca o părere personală, DACĂ va exista un DRAFT între categoriile de juniori U14 – U18, atunci acesta va arăta de la an la an CONTINUITATEA în pregătire, plus de aceasta, ar elimina certurile între cluburi privind transferul jucătorilor și oferind TRANSPARENȚĂ cu privire la eventualele înțelegeri între cluburi și sportivi sau tutorii acestora.

Probabil că în cazul DRAFTULUI se va dispune doar între U18 și Liga Națională, însă cred că ar trebui făcut și la nivel de juniori, fiindcă doar așa poate se vor apuca și antrenorii de reala performanță (așa cum am mai spus și în o altă postare a mea).

Acest DRAFT, cel puțin între U18 și Liga Națională, este un pas și către creerea unei imagini pozitive a clubului de juniori, a sportivului în sine … lucru la care stăm foarte precar … deși eforturile FRB și ale conducătorilor de club de Ligă Națională, AU ADUS COPII ȘI PĂRINȚI ÎN SĂLILE DE BASCHET. Nu numai în urmărirea meciurilor de pe bancă în ideea de spectator, ci și în sălile cluburilor de stat sau private, ca PRACTICANT. Ceea ce este un lucru extraordinar, oferind MASA pentru PERFORMANȚĂ.

De aici mai departe va fi DOAR alegerea cluburilor cum își vor pregăti sportivii și cum își vor perfecționa antrenorii pentru a avea performanțe la nivel de lot național și la nivel indivdual.

În concluzie, DRAFT-ul este un lucru foarte bun și merită efortul tuturor, astfel încât să aibă valoarea scontată.

Leave a Reply

foot locker europe releasing another exclusive adidas nmd r1 adidas nmd r1 foot locker eu exclusive adidas nmd xr1 vintage white adidas nmd xr1 vintage white new images adidas nmd xr1 womens adidas nmd xr1 womens triple white adidas nmd xr1 primeknit clear onix grey adidas nmd r1 suede and leather colorways adidas nmd r1 black blue s75230 womens sz 9 suede adidas nmd r1 runners peach pink black womens sizes adidas nmd xr1 primeknit clear onix grey pink bb3686 adidas nmd xr1 primeknit adidas nmd xr1 primeknit pink stripe adidas nmd xr1 women exclusive adidas nmd xr1 primeknit university blue collegiate navy adidas nmd xr1 triple white adidas nmd xr1 triple white release reminder adidas nmd xr1 triple white adidas nmd august 18th releases adidas nmd xr1 pink