adidas eqt adv sock preview adidas eqt support adv sock first look adidas eqt support adv sock first look adidas eqt support adv sock adidas eqt support adv sock adidas eqt support adv sock adidas eqt support adv sock colorways adidas eqt support 93 17 still breeze glitch camo adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze first look adidas eqt support 93 17 glitch camo still breeze adidas eqt support 9317 glitch camo still breeze adidas eqt adidas eqt support adv adidas eqt support adv core black adidas originals adidas eqt tactile green pack adidas eqt tactile green pack adidas eqt light green pack womens adidas eqt support 9317

Archive for February 2011

Răspuns la întrebarea userului „un moldovean”

Ma intereseaza daca aveti ceva informatii in legatura cu echipa tehnica care se ocupa de nationala masculina U16 . Stiu ca s-a inceput un proiect cu d-nul VRKIC dar la turnel TURK TELEKOM echipa a fost condusa de d-nul CENEAN. Speram ca prin venirea tehnicianului sarb sa se incerce atat schimbarea mentalitatii juniorilor nostri cat si realizarea unei selectii mai obiective ( stiti la ce ma refer ).

Ce parere aveti despre Programul demarat la U15-U16 ?

Cu stima,

Un moldovean

——————————————————————————————————————————————————————

In primul rand este o intrebare adresata pe adresa de e-mail a site-ului, ci nu este postarea mea. A se face distinctia.
Eu acum comentez:

Venirea acestui tehnician, Goran Vrkic, ce l-am cunoscut si am avut ocazia sa il vad si la lucru in antrenament la clubul Magic Champions (daca nu gresesc), cu echipa de juniori, este una mai mult decat binevenita. De ce spun acestea? Are toate calitatile si cunostintele (de juniori cel putin) necesare conducerii lotului national si schimbarii mentalitatii acestor jucatori. Problema aici insa, nu este ANTRENORUL lotului indiferent de numele sau nationalitatea acestuia, ci de modul de pregatire in cadrul clubului, atunci cand nu mai este la lot.
Fiindca degeaba schimbi mentalitatea (daca poti spune ca se poate asa ceva intr-un timp scurt), daca antrenorul de la club ISI MENTINE modul de a lucra si de a comunica in antrenament cu sportivul. Fiindca de aceea eu am sustinut si sustin in continuare ca nu ne trebuie un centru de excelenta pentru jucatori, ci o academie de formare a antrenorilor. Fiindca diferenta intre Grecia, Spania, Turcia si Romania este una singura si dureroasa: in spatele jucatorilor de lot sunt in jur de 7-9 antrenori (ce i-au pregatiti la club) SI MARE BATALIE INTRE JUCATORI PENTRU A FI SELECTIONATI. La noi din pacate, sun maxim 5 antrenori in spatele loturilor, iar batalia pe un post la nationala noastra este una mica.
De aceea POATE venirea acestui antrenor (foarte bun din punctul meu de vedere), va schimba si mentalitatea ANTRENORILOR de club cu privire la reala performanta (campion european, mondial, olimpic) catre care trebuie sa tinda.
Orice program este binevenit atat cat este pus in aplicare, deci parerea mea este una buna pentru inceput. Vedem in functie de cum se va desfasura acesta pe mai departe.

Deci sper sa te multumeasca acest raspuns “moldovene” …
Un antrenor

România U18 Feminin

Totalbaschet.ro: Ce părere aveți despre grupa României de la Campionatul European Divizia A – Oradea (4-14 august) ?

Având în vedere că vorbim aici de divizia A valorică…putem spune în primul rând că este o grupă grea, însă din punctul meu de vedere nu imposibilă. Generaţia 93-94-95 (jucătoarea Blănaru) este una foarte bună comparativ cu alte generații și sunt convins că o să facă o figură foarte frumoasă. Cu părere de rău închei aici și nu aș vrea să intru în detalii în acest moment, cu excepţia celor spuse mai sus. Prefer pe parcursul CE de la Oradea să mai discutăm pe acest subiect.

Răspunsul la întrebarea cititorului ”skozy #23”

Întrebare cititor: Forțat fiind de anumiți factori, mai mult sau mai puțin dependenți de vointa lui, un antrenor face selecție pentru o echipa de minibaschet, vârsta 10-11 ani. Cum ar putea reuși el să aducă la un nivel cât mai ridicat echipa pe care o va construi având în vedere că multe alte cluburi din țară au echipele formate la aceasta categorie cu doi sau chiar trei ani înaintea acestuia. Poate ajunge, la un anumit timp, să joace de la egal la egal cu restul echipelor?

Ideea de SELECŢIE, atunci când te referi la resursa umană (copii în acest caz) nu pleacă doar de la înălţime, greutate, anvergură etc., ci şi de la capacitatea acestuia/acestora de a învăţa şi executa cât mai repede (inteligenţă motrică) acţiuni motrice complexe, în condiţiile unui joc oficial.

Bineînţeles că poţi ajunge să lupţi de la egal la egal cu cei din vârf după o perioadă de timp, însă deşi copii selectaţi au toate „ingredientele” necesare dezvoltării rapide în procesul de pregătire, contează în mod egal şi faptul ca ANTRENORUL să fie unul bine pregătit din toate punctele de vedere, mai ales al pregătirii psihologice coroborate cu cea tehnico-tactică.

Este foarte important acest lucru, şi în plus de aceasta, să aibă răbdare şi încredere în sportivii lui, fiindcă doar aşa va reuşi.

Dacă va dori ca jucătorii lui la 10-11 ani să câştige IMEDIAT meciuri va greşi ireparabil în viitorul acestuia, fiindcă îşi va însuşi în grabă elemente şi procedee tehnice GREŞIT, ceea ce va duce la acele procentaje dezastruoase la aruncare şi numărul mare de greşeli neforţate.

În final pot spune că există posibilitatea, însă jucătorul, echipa şi antrenorul să facă întradevăr O ECHIPĂ reală din toate punctele de vedere, al ideii de performanţă şi continuitatea acesteia de la an la an.

Apărarea zonă

Totalbaschet.ro: Sunteți de acord cu defensiva în zonă la juniori? Daca da, de la ce vârstă și pentru cât timp să fie introdusa? Daca nu, de ce?

Ca antrenor la nivel de juniori, am folosit apărarea om la om sub toate formele ei, atât pe jumatate de teren, cât și pe întreg terenul. Am fost mai mereu întrebat DE CE nu folosesc și zona, mai ales la juniori II (15-16 ani).

Raspunsul este simplu:

1. UN JUCĂTOR JUNIOR de baschet, inclusiv nivel juniori II (feminin sau masculin), trebuie să își dezvolte capacitatea de a putea “desființa” un jucător advers. În relatia de 1×1, faza de apărare, își va dezvolta până la varsta de 16 ani orientarea spațio-temporală, asta însemnand ca “va căuta” să își “desființeze” atacantul direct, în mod special relația în joc a acestuia cu ceilalți jucători. Va realiza CUM se va apăra la un om cu minge, precum și la cel fară minge fiindcă între acești doi atacanți este o diferență foarte mare. Abia la juniori I (17-18 ani) poți spune că a acumulat cunoștințele necesare punerii în practică a unei apărari zonă, într-un colectiv omogen.

2. O ECHIPĂ omogenă este punctul forte al unei apărări zonă. Dacă fiecare jucător în parte reușeste în a-și stabiliza cunoștințele, precum și a le pune în practică, cu siguranță putem spune că vom avea o apărare zona mult mai eficientă.

În baschetul românesc la nivel de minibaschet, juniori III, juniori II și juniori I se practică ceva ce nici în ligile mari europene nu se reușeste la nivel de seniori. O apărare zonă combinată cu om la om … sub “ascundere” că este apărare om la om cu ajutor, deși regulamentul nu permite până la anumite vârste conform FRB. De aici apare și lipsa înțelegerii apărării în cazul unui jucător, mai ales în cadrul lucrului în echipă, a timpului pierdut cu explicații pentru ACELAȘI lucru făcut greșit, precum și rezultatele slabe la nivel european la nivel de juniori (mai ales la masculin).

Ca sfat, în final, recomand ca antrenorii să înțeleagă că indiferent de motiv, nu trebuie să treacă RAPID peste PRIMA apărare ce trebuie învățată de un junior: OM LA OM. Doar la nivel de juniori I să pună în aplicare apărarea zona, deși din punctul meu de vedere ar putea și de la nivel de juniori II, cu o singură condiție: selecția și pregătirea performanțială să înceapă cu strictete de la vârsta de 8-9 ani, iar pentru cei care spun că nu se poate, va pot spune că SE POATE !

foot locker europe releasing another exclusive adidas nmd r1 adidas nmd r1 foot locker eu exclusive adidas nmd xr1 vintage white adidas nmd xr1 vintage white new images adidas nmd xr1 womens adidas nmd xr1 womens triple white adidas nmd xr1 primeknit clear onix grey adidas nmd r1 suede and leather colorways adidas nmd r1 black blue s75230 womens sz 9 suede adidas nmd r1 runners peach pink black womens sizes adidas nmd xr1 primeknit clear onix grey pink bb3686 adidas nmd xr1 primeknit adidas nmd xr1 primeknit pink stripe adidas nmd xr1 women exclusive adidas nmd xr1 primeknit university blue collegiate navy adidas nmd xr1 triple white adidas nmd xr1 triple white release reminder adidas nmd xr1 triple white adidas nmd august 18th releases adidas nmd xr1 pink